RT - Journal Article T1 - Comparison of physicochemical Concepts of Emu oil with Cosmetic creams JF - Alborz-Health YR - 2013 JO - Alborz-Health VO - 2 IS - 1 UR - http://aums.abzums.ac.ir/article-1-82-fa.html SP - 47 EP - 50 K1 - Physicochemical concepts K1 - Emu oil K1 - Cosmetics AB - روغن شترمرغ منبع با ارزشی برای تولید فراورده‌های آرایشی، بهداشتی و یا برای استفاده به عنوان روغن خوراکی در صنایع غذایی می‌باشد. با این وجود اطلاعات کمی درباره ویژگی‌های این روغن وجود دارد. در این مطالعه روغن شتر مرغ با استفاده از روش گداخت مرطوب از پیه استخراج شده و سپس برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی (عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب، ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی روغن شتر مرغ نشان داد که مقدار عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب( محدوده نرمی روغن)، ضریب شکست و وزن مخصوص به ترتیب0/2+64/70 ،5/2+184 ،5/1+31 ،02/0+46/1 و 9/0 و رنگ نمونه، رنگ زرد در سل لاویباند با اندازه 1 اینچ می‌باشد. در ضمن با توجه به میزان اسیدهای چرب آزاد و رنگ روغن استحصالی نیازی به تصفیه روغن نمی‌باشد و می‌توان روغن استحصالی را به عنوان پایه در فراورده‌های آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار داد. LA eng UL http://aums.abzums.ac.ir/article-1-82-fa.html M3 10.18869/acadpub.aums.2.1.47 ER -