RT - Journal Article T1 - Physicochemical Analysis of Carbonated Fruit Drink and Cola Beverage Prepared from Fructose Syrup 55 and Sucrose JF - Alborz-Health YR - 2021 JO - Alborz-Health VO - 10 IS - 2 UR - http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1268-fa.html SP - 49 EP - 54 K1 - Fructose syrup 55 K1 - Cola beverage K1 - Carbonated fruit drinks K1 - Sucrose AB - در این تحقیق، نوشیدنی میوه­ای گازدار و نوشابه کولا با استفاده از ساکارز و شربت فروکتوز 55 تهیه و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی آنها مقایسه شد. برای این منظور، سه تیمار مورد بررسی قرار گرفتند: 100 % ساکارز؛ 100 % شربت فروکتوز 55؛ 50 % ساکارز و 50 % شربت فروکتوز55. تغییرات پروفایل قندی برای نوشابه و نوشیدنی میوه ای با استفاده از دستگاه HPLC و تغییرات کدورت برای نوشیدنی میوه ای گازدار طی یک بازه زمانی 45 روزه با استفاده از دستگاه کدورت سنج مورد بررسی قرار گرفتند. مشاهده شد که طی زمان نگهداری، مقداری از ساکارز هم در نوشیدنی میوه ای و هم در نوشابه به واحد های سازنده اش که فروکتوز و گلوکز می باشد، هیدرولیز می شود. درجه هیدرولیز در رابطه با نوشابه بیشتر از نوشیدنی میوه ای بود. در رابطه با نوشیدنی میوه ای گازدار، میزان درجه هیدرولیز طی 45 روز کمتر از 10 % بود ولی برای نوشیدنی کولا میزان هیدرولیز طی این مدت حدود 30 % بود. کدورت نمونه های نوشیدنی میوه ای نشان داد که با افزایش نسبت شربت فروکتوز در مقایسه با ساکارز، کدورت کمتری در محصول حاصل می شود. LA eng UL http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1268-fa.html M3 10.29252/aums.10.2.Supplement.49 ER -