AU - Ershadi, Arash AU - Borhani, Samaneh AU - Jafari Asl, Mehdi AU - Jafari, Zahra TI - Introducing Fructose Syrup 55% as an Alternative to High Hydroxymethylfurfural (HMF) Products Such as Invert Sugar PT - JOURNAL ARTICLE TA - Alborz-Health JN - Alborz-Health VO - 10 VI - 2 IP - 2 4099 - http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html 4100 - http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.pdf SO - Alborz-Health 2 AB  - هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) یکی از ترکیبات تشکیل‌شده درنتیجه فرآیند حرارتی و نگهداری در محصولات قندی مانند قند اینورت است و طبق استاندارد کدکس حداکثر مجاز آن در 40 ppm تعیین‌شده است. شربت فروکتوز55% مایعی شفاف دارای مزه شیرین و بدون هیچ طعم مزاحم و دارای شیرینی و خواص کاربردی مشابه با سوکروز است. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که با توجه به فرآیند تولید محصولات قندی که عمدتاً با حرارت همراه هست میزان HMF به‌شدت بالا می‌رود و این ماده سرطان‌زا تا زمان مصرف با این محصولات همراه است. ازجمله محصولات بررسی‌شده از جنبه میزان HMF می‌توان به قند اینورت اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است بسیاری از محصولات صنعتی مانند قند اینورت که با استانداردهای مناسب تولید نشده‌اند سرشار از HMF هستند. اما شربت فروکتوز55% به دلیل تولید به روش آنزیمی و تصفیه‌های صورت گرفته در طول فرآیند نهایتاً، حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این ماده سرطان‌زا است. CP - IRAN IN - MSc of Food Engineering, Farhikhtegan Zarnam Research & Industrial Group (Knowledge-Based Research Center) LG - eng PB - Alborz-Health PG - 19 PT - Research YR - 2021