جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای فتوتراپی در منزل

محمد گلشن تفتی، سارا گلزاری،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: زردی نوزادی یکی از شایع‌ترین موارد بیماری در طب نوزادان می‌باشد. فتوتراپی روشی سالم و ایمن بوده و یکی از شایع‌ترین روش‌های درمان زردی غیرمستقیم است. هدف این مطالعه بررسی خصوصیات فتوتراپی منزل در نوزادان مبتلابه زردی بود.
مواد و روش‌ها:این مطالعه از نوع تحلیلی و به روش کوهورت تاریخی می باشد. ۶۰نوزاد ترم با سن بیشتر از ۲۴ ساعت، از مراجعه‌کنندگان به موسسه امداد ایساتیس یزد جهت دریافت دستگاه فتوتراپی و ۶۰ نوزاد ایکتری پذیرش‌شده در بخش اطفال بیمارستان شهدای کارگر یزد به‌عنوان جمعیت مورد مطالعه انتخاب شدند. سطح بیلی‌روبین سرم نوزادان در هر دو گروه در هنگام شروع فتوتراپی و۲۴ ساعت پس‌ازآن چک و ثبت شد. اطلاعات جمع‌آوری‌شده با استفاده از نرم‌افزارspss۱۷ و با تست‌های آماری Pearson chi-Square test ،paired t-test ،t-test و -fisher-exact test تحلیل و آنالیز شد.
یافته‌ها:در این مطالعه، بعد از گذشت ۲۴ ساعت میانگین سطح بیلی‌روبین سرم در گروه فتوتراپی در منزل ۵۱/۱۰ میلی‌گرم بر دسی لیتر (۰۸/۲=SD) و در گروه فتوتراپی در بیمارستانmg/dl۹۷/۱۰ (۷۲/۱=SD) بود. میزان کاهش بیلی‌روبین درگروه فتوتراپی در منزلmg/dl۸۴/۳ (۹۹/۱=SD) و در گروه فتوتراپی در بیمارستان mg/dl۷۳/۳ (۵۵/۱=SD) بوده است. میانگین طول مدت درمان در گروه فتوتراپی منزل نسبت به فتوتراپی در بیمارستان کم‌تر بود(۸/۴۲ ساعت در مقابل ۴/۵۴ ساعت). در طی مدت فتوتراپی در هیچ یک از دو گروه عارضه دهیدراتاسیون دیده نشد. در طی مدت فتوتراپی در منزل ۲ مورد (۳/۳%) و در بیمارستان ۶ مورد (۰/۱۰%) دچار عارضه اسهال شدند. در طی فتوتراپی در منزل ۳۱ مورد (۷/۵۱%) و در بیمارستان ۳۸ مورد (۳/۶۳%) دچار عارضه راش پوستی شدند. میزان رضایت از درمان در گروه فتوتراپی منزل ۳/۹۲% و در گروه فتوتراپی بیمارستان ۷۰% بوده است.
بحث و نتیجه‌گیری: طبق مطالعه انجام‌شده سن، جنس، وزن موقع تولد، میزان کاهش بیلی‌روبین عوارض ناشی از فتوتراپی در دو گروه فتوتراپی(منزل و بیمارستان) یکسان و طول مدت درمان و هزینه پرداختی در منزل به‌طورمعنی‌داری کمتر از بیمارستان بود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb