جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نیازی

زهره محمودی، محمد سلیمان نژاد، محسن نیازی، نوشین قویدل، طاهره سلیمان نژاد،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: مساله آسیب های اجتماعی و شیوع آنها در بین نوجوانان به یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها، نظام سلامت، تعلیم و تربیت و جامعه تبدیل شده است. هدف این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی گرایش به رفتارهای پرخطر در بین دانش‌آموزان بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی است.
مواد و روش ها: این تحقیق به شیوه پیمایشی بر روی ۶۰ نوجوان ۱۴-۱۹ ساله و ۶۰ نفر از مطلعین حوزه آسیب های اجتماعی شامل (مدیران، مشاوران و معلمان) در سطح مدارس متوسطه دوم ناحیه ۴ شهر کرج در سال ۱۳۹۹ انجام گرفته است. نمونه گیری به روش چند مرحله ای بوده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی و چک لیست مشخصات فردی اجتماعی جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار Excel تحلیل گردید.
یافته ها: پاسخگویان به طور مساوی ۵۰ درصد مرد و ۵۰ درصد زن بوده اند. نوجوانان پسر به ترتیب در معرض رفتارهای پرخطر پارتی و دوستی ها با ۳۴ درصد، فیلم و فضای مجازی با ۱۹ درصد، اعتیاد به مواد صنعتی با ۱۸ درصد، اعتیاد به مواد سبک با ۱۷ درصد و خشونت با ۱۲ درصد قرار دارند. نوجوانان دختر نیز به ترتیب در معرض رفتارهای پرخطر پارتی و دوستی ها با ۴۳ درصد، فیلم و فضای مجازی با ۲۵ درصد، اعتیاد به مواد صنعتی با ۱۷ درصد، اعتیاد به مواد سبک با ۱۰ درصد و خشونت با ۵ درصد قرار دارند. همچنین براساس جنسیت زمینه آسیب پذیری دختران ۱۲ درصد بیشتر از پسران می باشد.
نتیجه گیری: نتایج تحلیل های حاصل از مقایسه زوجی یافته ها حاکی از این است که شیوع رفتارهای پرخطر در بین دختران و پسران از الگوی مشابهی پیروی می کند و اولویت بندی آسیب ها یکسان است، اما میزان شیوع هر یک از آسیب ها بر اساس جنسیت متفاوت است. بنابراین، برنامه ریزی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برای افراد در معرض رفتارهای پرخطر ضرورت مهمی تلقی می‌گردد.
 
محمد سلیمان نژاد، محسن نیازی، طاهره سلیمان نژاد،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف: ارتکاب رفتارهای پرخطر، باعث تهدید سلامتی و مخاطراتی برای آینده افراد و جامعه است. افکار غیرمنطقی در تفسیر و ارزیابی افراد در مورد واقعیت های زندگی، نقش مختل کننده ای دارند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر و ارتباط بین باورهای غیرمنطقی و ناکارآمد و گرایش به رفتارهای پرخطر در بین جوانان و نوجوانان شهر کاشان است.
روش‌: روش تحقیق به کار رفته در پژوهش حاضر پیمایشی بوده و نمونه آماری پژوهش تعداد ۵۵۲ نفر از جوانان و نوجوانان شهر کاشان براساس فرمول کوکران و به روش نمونه‌گیری احتمالی متناسب با حجم به عنوان نمونه نهایی انتخاب گردیدند. پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و اعتبار آن بر اساس نظرات افراد متخصص دانشگاهی صورت گرفته است. برای تحلیل استنباطی و سنجش ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و آزمون­T مقایسه زوجی با استفاده از نرم افزارهای SPSS ۲۵ استفاده شده است.
یافته ها: یافته های پژوهش حاکی از این بوده است که گرایش جوانان و نوجوانان به رفتارهای پرخطر در حد متوسط بوده و پسران بیشتر از دختران به رفتارهای پرخطر تمایل داشته اند. همچنین نتایج آزمون فرضیات نشان داده است که بین قبح‌زدایی از رفتارهای پرخطر، حس خوب دیده شدن و باورهای نادرست با بروز رفتارهای پرخطر، رابطه معنی دار و مثبت بوده است.
نتیجه‌گیری: رفتارهای پرخطر بیشتر از مشکلات اقتصادی و بیکاری، بی‌سازمانی در حوزه‌های مختلف خانواده، نهادهای اجتماعی و محیطی نمودار می‌گردد. زمانی که ساختار روحی و روانی افراد نامتعادل باشد و در معرض عقاید و باورهای غیر منطقی قرار گیرد، این زمینه نامساعد روانی در بستر ویژگی های نامتعادل اجتماعی باعث تشدید گرایش به رفتارهای پرخطر می گردد

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb