جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شاپوری

۱ پروانه کریمپور آذر، ۲ سید حسین میرجود، ۳ سودابه شاپوری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: مطالعه بعنوان یک فرایند فردی وگروهی نیازمند انگیزه وتمایل خاص است. ایجاد انگیزه برای مطالعه دردانشجویان امری ضروری است و باید در این مورد گامهای موثری برداشت. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل موثر در ایجاد انگیزه مطالعاتی در دانشجویان، از طریق مطالعه نظرات دانشجویان دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال ۱۳۹۱ انجام شده است. مواد و روش ها: روش تحقیق پیمایشی – توصیفی است. داده‌های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار جمع آوری داده ها، جمع آوری شده است. جامعه آماری شامل ۲۴۱ دانشجو از دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز بود که برای جمع آوری داده‌ها از کل جامعه آماری به روش سرشماری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از فنون و روش‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی به کمک نرم افزارآماری SPSS استفاده شد. یافته‌ها: نتایج آزمون فرضیه‌های پژوهش حاکی از آن است که بین انگیزه مطالعاتی دانشجویان دانشکده بهداشت و پیراپزشکی البرز با رشته تحصیلی و سال تحصیلی آنان رابطه معنا داری وجود دارد، در صورتی که بین انگیزه مطالعاتی دانشجویان با محل مطالعه درسی و وضعیت تحصیلی آنان رابطه معنا داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: عواملی همچون رشته تحصیلی، نقش خانواده، نقش اساتید، عوامل محیطی و لوازم و تجهیزات آموزشی دانشگاه‌ها در ایجاد انگیزه به مطالعه نقش بسیار موثری دارند. امروزه نقش اینترنت، سایت‌های علمی و تکنولوژی آموزشی در امر یادگیری اجتناب ناپذیر می‌باشد.
پروانه کریم‌پور آذر، سودابه شاپوری، هاجر زارعی، احمد سعیدی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: تأثیر فناوری‌های اطلاعات در بهبود  فرآیند آموزش و توانمندی اعضای هیات علمی در زمینههای تدریس و پژوهش سبب تحقق هر چه بیشتر رسالت و اهداف گسترده دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میگردد. در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین استفاده از فناوری اطلاعات و توانمندی روانشناختی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز پرداخته شده است.
مواد و روشها: این پژوهش، مطالعه‌ای کاربردی و از نوع توصیفی - پیمایشی بود و جامعه آماری شامل ۱۱۸ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال ۱۳۹۷ بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش‌نامه استاندارد شده توانمندسازی روانشناختی و پرسش‌نامه محقق ساخته‌ استفاده از فناوری اطلاعات بود. گزاره‌ها براساس مقیاس لیکرت امتیاز داده شد و با توجه به سطح سنجش متغیرها، سوال و فرضیه‌های پژوهش از آزمون‌ ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها، از بسته نرم افزاری SPSS  نسخه ۲۲ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین استفاده از فناوری اطلاعات و توانمندی روانشناختی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین مؤلفه‌های استفاده از فناوری اطلاعات (تدوین برنامه‌های درسی- اتخاذ روش تدریس مناسب- به‌کارگیری روش‌های متنوع ارزشیابی - مشاوره و راهنمایی فعال در تدریس) و توانمندی روانشناختی نیز ارتباط معنادار بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت توانمندی مدرسین و پیشبرد کیفیت آموزش ، فناوری اطلاعات می‌تواند مهارت‌های پایه‌ای کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار داده و تقویت نماید و در یک محیط فراگیر محور، سبب ارتقا گردد.
پروانه کریم‌پور آذر، سودابه شاپوری، هاجر زارعی، احمد سعیدی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: تأثیر بازیابی تعاملی اطلاعات در بهبود فرآیند آموزش و توانمندی اعضای هیات علمی در زمینههای تدریس و پژوهش سبب تحقق هر چه بیشتر رسالت و اهداف گسترده دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میگردد. در پژوهش حاضر به آزمون و اعتباریابی مدل نقش بازیابی تعاملی اطلاعات در توانمندی روانشناختی اعضای  هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز پرداخته شده است.
مواد و روشها: این پژوهش، مطالعه‌ای کاربردی و از نوع توصیفی -پیمایشی بود و نمونه آماری شامل ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال ۱۳۹۷ بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش‌نامه محقق ساخته توانمندی روانشناختی و پرسش‌نامه محقق ساخته‌ بازیابی تعاملی اطلاعات بود. گزاره‌ها براساس مقیاس لیکرت امتیاز داده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها، از بسته نرم افزاری SPSS  نسخه ۲۲ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بازیابی تعاملی اطلاعات در توانمندی روانشناختی اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز تاثیر مثبت و معناداری دارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت توانمندی مدرسین و پیشبرد کیفیت آموزش، بازیابی تعاملی اطلاعات می‌تواند مهارت‌های پایه‌ای کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار داده و تقویت نماید و در یک محیط فراگیر محور، سبب ارتقا گردد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb