نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نویسندگان

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها

نشریه علوم پزشکی البرز بصورت فصلنامه مبادرت به چاپ مقالات علمی، پژوهشی و مروری در زمینه‌های پزشکی (پژوهش‌های بهداشتی و درمانی و تحقیقات کاربردی حوزه سلامت) می‌نماید و در کلیه زمینه‌های علوم پزشکی و پیراپزشکی به صورت زیر مقاله می‌پذیرد:

* مقالات تحقیقی (Original Articles): که باید مشتمل بر خلاصه فارسی و انگلیسی (حداکثر ۲۵۰ کلمه و در بخش‌های جداگانه مقدمه، روش، یافته‌ها و نتیجه‌گیری)، واژه‌های کلیدی فارسی و انگلیسی، بر اساس سرفصل‌های پزشکی (MeSH) ، مقدمه، روش بررسی، نتایج، بحث و فهرست منابع و مآخذ باشند.


* مقالات مروری ‌(Review Articles): که باید توسط اشخاص مجرب، با بصیرت کامل نسبت به موضوع و با مراجعه به تعداد قابل قبول منابع تهیه شده باشند. این نوع مقالات باید مشتمل بر خلاصه فارسی و انگلیسی، واژه‌های کلیدی بر اساس سرفصل‌های پزشکی (MeSH)، مقدمه، بحث و نتیجه‌گیری و فهرست منابع و مآخذ باشند (حداکثر در ۴۵۰۰ -۳۰۰۰ کلمه).

* گزارش مورد (Case Report): در هر شماره تعداد معدودی گزارش مورد چاپ می‌گردد. این نوع مقالات نیز باید مشتمل بر خلاصه، واژه‌های کلیدی، مقدمه، گزارش مورد، بحث، خلاصه انگلیسی و فهرست منابع و مآخذ باشند.
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز از چاپ مقالات ترجمه شده معذور است.


از اساتید، دانش‌پژوهان و نویسندگان محترم تقاضا می گردد مقالات ارسالی خویش را با توجه به نکات ذیل تنظیم و تدوین نمایند. رعایت موارد زیر توسط نویسندگان، موجب تسریع در امر پذیرش مقالات و انتشار به هنگام آنها خواهد شد:

۱) ملاحظات کلی
۱ -۱) لازم است درمقالات فارسی آیین نگارش بطور کامل رعایت شده و در صورتی که کلمات لاتین معادل مناسب فارسی دارند، از معادل های فارسی در متن استفاده شود.
۱-۲) مقاله نباید قبلاً در نشریه داخلی دیگری چاپ شده باشد. از نویسندگان محترم تقاضا می‌شود تا دریافت پاسخ نهایی از این نشریه، مقاله خود را برای نشریه داخلی دیگری ارسال نفرمایند. نویسنده مسئول باید همراه با ارسال مقاله ، تعهدنامه‌ای مبنی بر این موضوع که به امضای همه نویسندگان رسیده باشد، ضمیمه نماید. اگر مقاله برای یک نشریه خارجی ارسال شده، خواهشمند است با ضمیمه کردن نسخه‌ای از مقاله پذیرفته یا چاپ شده، سردبیر را از این موضوع آگاه نمایید. لازم به ذکر است که مقالات توصیفی تکراری که واجد نتایج تاثیر گذاری بر روند تغییر رفتارهای بهداشتی و سلامت جامعه نباشند، پذیرفته نخواهند شد.
۱-۳) مقاله بایستی در قطع  A۴ باشد و با نرم افزار Word۲۰۰۳ یا بالاتر تایپ شود.
۱-۴) در صورتی که مطالعه، طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه می‌باشد؛ ضمن ارسال شماره طرح، می بایست نامه ای به امضای معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه مبنی بر بلامانع بودن چاپ مقاله در نشریه ارائه گردد.


۲) نحوه ارائه متن مقاله
۲-۱) صفحه عنوان: در این صفحه عنوان کامل مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان، درجه علمی و سِمَت دانشگاهی، نام دانشکده، نام دانشگاه، شهر، نشانی پستی، تلفن ، دورنگار و تاریخ ارسال مقاله آورده می‌شود. در صورتی که مقاله چند نویسنده دارد بایستی نام، نشانی پستی و آدرس پست الکترونیکی (E-mail) مؤلف مسئول از سایر نویسندگان متمایز گردد. این صفحه باید به امضای کلیه نویسندگان مقاله رسیده باشد.
پس از دریافت مقاله، دفتر فصلنامه از اعمال هر گونه تغییر در نام و ترتیب اسامی نویسندگان معذور است.


۲-۲) چکیده مقاله: چکیده به دو زبان فارسی و انگلیسی تنظیم شده و باید حداکثر ۲۵۰ کلمه و مشتمل بر قسمت‌های زمینه و هدف، مواد و روش‌ها، یافته‌ها و نتیجه‌گیری باشد. توصیه می شود نسبت ۱-۲-۲-۱ در تهیه چکیده با چهار عنوان فوق مورد لحاظ قرار گیرد. چکیده انگلیسی باید کاملا منطبق با چکیده فارسی باشد و در پنج قسمت (به ترتیب از چپ به راست):
Background, Methods, Results, Conclusion, Keywords
تهیه گردد و در حدود ۲۵۰-۲۳۰ کلمه باشد. آوردن ۳ تا ۵ واژه کلیدی بر اساس سر عنوان‌های موضوعی پزشکی (MeSH) متناسب با متن، ضروری است. ارسال چکیده های فارسی و انگلیسی در صفحات جدا از متن الزامی می باشد.


۲-۳) متن: شامل مقدمه، مواد و روش‌ها، یافته ها، بحث و تقدیر و تشکر، تعارض منافع، حمایت مالی، ملاحظات اخلاقی و کد اخلاق (در مقالاتی که نیاز به کد اخلاق دارند) است. مقدمه باید ضمن بیان اهداف تحقیق حاوی چکیده‌ای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقیق مورد نظر که قبلاً انجام شده، با ذکر منابع آنها باشد. در مقدمه لازم است مطالب به گونه ای نوشته شود که روزآمد بودن تحقیق به روشنی قابل ملاحظه باشد. در بخش روش کار باید به نوع مطالعه، چگونگی انتخاب نمونه، نحوه تهیه مواد آزمایشگاهی و مصرفی که در تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند، نحوه جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها (شامل روش‌های آماری و نرم افزاری مورد استفاده) و معیارهای ورود و خروج در مطالعه به طور کامل اشاره گردد. در صورتی که مقاله‌ دارای پرسشنامه یا چک ‌لیست است، ضمیمه‌کردن آن الزامی می باشد. در مورد پرسشنامه‌های استاندارد، ذکر مرجع و مشخصات آن کافی است. مقاله باید با یک نتیجه‌گیری روشن به طوری که از حد نتایج مطالعه فراتر نرود خاتمه یابد. در صفحات متن محل دقیق نمودارها، جداول ‌و عکس‌ها برحسب شماره مشخص شود. تعداد صفحات متن از ۱۰ صفحه ۱۸ سطری A۴  تایپی بیشتر نبوده و از فونت فارسی BNazanin۱۳ برای متن ، از فونت فارسی BTitr۱۶ برای عنوان ، از فونت BTitr۱۴  برای عناوین داخل متن و از فونت انگلیسیNew Times Roman۱۳  برای تایپ کلمات لاتین متن و فهرست منابع و مآخذ استفاده شود. اعداد باید در عنوان و متن مقالات به صورت فارسی تایپ شوند. شماره منابع باید به ترتیب استفاده در متن، به صورت توان آورده ‌شود. هر بخش اصلی مقاله باید از اول صفحه جدید شروع گردد و به ترتیب در پایین سمت چپ صفحه شماره گذاری شود. واژه‌ها و یا عباراتی که به صورت علائم اختصاری به‌کار برده می‌شوند در اولین استفاده، نام کامل آنها در پرانتز ذکر گردد.

۲-۴) نمودارها، جداول‌ و عکس‌ها: تعداد نمودارها ،جداول‌ و عکس‌ها باید با حجم مقاله متناسب باشد. نمودارها باید سیاه و سفید و دو بعدی باشند و عناوین جداول، بالای آن ها و در نمودارها، زیر آن ها قرار گیرد (با ذکر شماره). عناوین نمودارها ، جداول‌ و عکس‌ها کامل و مانند عناوین متن اصلی با فونت BTitr۱۴ تایپ شود. از افزودن جداول‌ و شکل‌هایی که داده‌های آنها در متن مقاله به طور کامل آمده، اجتناب شود. عکس‌ها باید شماره و عنوان کامل داشته باشند و فایل اصلی آن‌ها بصورت TIF همراه با جداول و نمودارها در متن جایگزین و ارسال شود. در ارائه عکس های اسکن شده، استفاده از رزولوشن حداقل ۶۰۰dp ضروری است.
۲-۵) فهرست منابع: منابع باید به ترتیب ظهور در متن، شماره‌گذاری و مطابق معاهده ونکوور (Vancouver) تنظیم شوند. تعداد منابع باید با حجم و ماهیت مقاله متناسب باشد. مسئولیت صحت منابع بر عهده‌ نویسنده است. کلیه منابع فارسی بایستی به صورت انگلیسی در صفحه منابع نوشته شوند و در انتها با گذاشتن [In Persian] مشخص شوند.
۲-۵-۱) نمونه نشانی یک مقاله خارجی براساس معاهده ونکوور:


Hayakawa S, Nakajima N, Karasaki M, Yoshimago H, Arakawa Y. Serological finding in saliva PCR. J Perinatal ۲۰۰۰; ۱۷(۵): ۷-۲۴۳.

در مقالاتی که بیش از ۴ نویسنده دارند، نام ۳ نویسنده اول ذکر شده و سپس عبارت et al  آورده ‌شود.اگر صفحات نشریه خارجی در همه شماره ‌های یک سال به صورت متوالی شماره‌ گذاری می‌شود، ماه و شماره‌ (issue) قابل حذف است. عنوان مجلات همانند آنچه در Index Medicus نمایه سازی شده، ذکر گردد. بطور مثال New England Journal of Medicine بصورت N Eng J Med  ذکر شود.

۲-۵-۲) نمونه نشانی یک مقاله فارسی بر اساس معاهده ونکوور:

Alvand A, Khoshtinat K, Zandi P, Safafar H, Mazloumi MT, Sharifzadeh Z. Formulation and lab-scale production of low fat and low Trans spreads. Iranian J Nutr Sci Food Tech ۲۰۰۷; ۲ (۱):۱۹-۱ [in Persian].


مشخصات پایان نامه ها و طرح‌های تحقیقاتی نیز مانند مقالات و با ذکر لغات "پایان نامه" یا "طرح تحقیقاتی" در انتهای نشانی تنظیم می‌شود.
۲-۵-۳) نمونه نشانی فصلی از یک کتاب لاتین براساس معاهده ونکوور:


Petri M. Systemic lupus erythematosus clinical aspects In : Koopman WJ, Moreland LW. Arthritis & allied condition, a textbook of rheumatology.۱۵th edition. Lippincott, ۲۰۰۵: ۱۴۷۳-۹۷.

 ۲-۵-۴) نمونه نشانی فصلی از یک کتاب فارسی براساس معاهده ونکوور:

 Ramachandran L, Dharmalingam T. A Textbook of Health Education. ۲nd ed. Translated by Shafii F, Azargashb E. Tehran: Tehran University, ۱۹۹۵: ۳۶-۱۹ [In Persian].

 ۲-۵-۵) نمونه نشانی منبع اینترنتی براساس معاهده ونکوور :

Kimiagar M, Eftekhari H. Survey of goiter knowledge and iodine salt KAP. Iran Nutrition Research Institute. ۱۹۹۳ Available from: URL: http://irandoc.ac.ir. Accessed ۲۰۰۷ March ۸ [In Persian].

 ۲-۵-۶) نمونه نشانی چکیده نامه یا خلاصه مقالات همایش ها و کنگره‌ها براساس معاهده ونکوور:

Anderson JC. Current status of chorionic villous biopsy. In: Tudenhope D, Chenoweth J (editors). Proceedings of the Fourth Congress of the Australian Perinatal Society; ۳-۶ September ۱۹۸۶; Brisbane, Australia; Queensland: Australian Perinatal Society; ۱۹۸۷: ۱۹۰-۶.

*دانلود فرمت رفرنس نویسی مجله (Endnote)
راهنمای استفاده از نرم افزار EndNote -ارائه الگو ( Style )

۲-۶) مقالات گزارش موردی (Case Report): باید شامل قسمت های عنوان، چکیده (فارسی و انگلیسی)، مقدمه، گزارش مورد، بحث (حداکثر در ۱۵۰۰ کلمه) و نتیجه گیری باشند. چکیده گزارش موردی نباید از ۱۰۰ کلمه بیشتر باشد. برای هر گزارش موردی حداکثر می توان دو جدول یا تصویر ارائه نمود. نحوه نگارش منابع مشابه مقالات تحقیقی است.
۲-۷) بخش نامه به سردبیر (Letter to Editor) برای اظهار نظر درباره‌ مطالب منتشر شده‌ پیشین یا بیان پیشنهاد یا انتقاد در حیطه‌های مرتبط با اخلاق پزشکی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. (حداکثر در ۱۵۰۰-۵۰۰ کلمه)
۲-۸) مقالات تحقیقی در اولویت چاپ هستند. مقالات مروری و مقالات کوتاه بنا بر صلاحدید و در صورت تأیید هیأت تحریریه پذیرفته می‌شوند.


۳) سایر نکات مهم
۴-۱) مقالات و تصاویر دریافتی در دفتر نشریه بایگانی می شود و در هر صورت مسترد نخواهد شد.
۴-۲) استفاده از مطالب نشریه با ذکر منبع و با اجازه کتبی مدیر مسئول برای مقاصد غیر از نشر بلامانع است.
۴-۳) کلیه حقوق و منافع حاصل از درج مقالات علمی برای نشریه محفوظ می‌باشد.

۴-۴) نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز حق رد یا قبول و نیز ویراستاری و خلاصه کردن مقالات دریافتی را برای خود محفوظ می‌دارد.

نشانی مطلب در وبگاه نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز:
http://aums.abzums.ac.ir/find-1.48.16.fa.html
برگشت به اصل مطلب