دوره 8، شماره 2 - ( 3-1398 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه بیماریهای کودکان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز، کرج، ایران ، m.fatemi@abzums.ac.ir
2- گروه برنامه‌ریزی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3765 مشاهده)
مقدمه: در این مقاله به دنبال یافتن پاسخی برای این سؤال اصلی هستیم که عوامل محیطی و ژنتیکی چه اندازه بر میزان شیوع چاقی در کودکان تأثیر دارد؟
مواد و روش‌ها: در این مقاله روش پیمایشی بوده که برای گردآوری اطلاعات، تعداد 384 کودک 6 تا 12 ساله را از دبستان‏های پسرانه و دخترانه شهر قم به صورت کاملاً تصادفی انتخاب کرده و در یک مطالعه پیمایشی مورد مطالعه قرار داده ایم. روش تحلیل استفاده از آمار توصیفی و استنباطی بوده و برای آزمون معناداری از کای اسکویر (مربع کای) استفاده شده است.
یافته‏ها: 19 درصد از کودکان مورد مطالعه دچار اضافه وزن (Ovor weight) و 2/13 درصد چاق (Obese) و بقیه دارای وزن نرمال بوده‏اند. پسران نسبت به دختران دارای اضافه وزن و چاقی بیشتری هستند. همچنین این مطالعه نشان می‏دهد که بین جنس، فعالیت فیزیکی، مصرف غذاهای آماده (Fast food)، کم‏خوابی، چاقی پدر و مادر و میزان شیوع چاقی رابطه معناداری وجود دارد. اما بین سن، درآمد خانوار، تحصیلات مادر رابطه معناداری مشاهده نشد.
نتایج: دربین عوامل مؤثر قابل کنترل، باید به نوع غذا، فعالیت فیزیکی و کیفیت و کمیت خواب کودکان توجه ویژه‏ای داشت و با برنامه‏ریزی دو عامل مهم، نسبت به کنترل کاهش چاقی اقدام کرد.
واژه‌های کلیدی: کودکان، چاقی، اضافه وزن، بی‌ام‌آی (BMI)
متن کامل [PDF 252 kb]   (1759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/21 | پذیرش: 1398/3/21 | انتشار: 1398/3/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.