:: جلد 7 - ::
جلد 7 - صفحات 80-73 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر هاتا یوگا بر سلامت روان زنان مراجعه کننده به مراکز آموزش یوگا شهر تهران
مرجان حاج فیروزآبادی ، فائزه صحبایی ، سیامک امیری
مربی عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، m.firoozabadi12@gmail.com
چکیده:   (3514 مشاهده)
زمینه و هدف: مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب و دیگر اختلالات روانی یکی از بزرگترین مشکلات جوامع بشری در سال‌های آینده خواهد بود. یکی از راههای پیشگیری و ارتقای سلامت روان استفاده از تمرینات یوگا می باشد. هدف از این پژوهش بررسـی تاثیر یوگا بر سلامت روان زنان مراجعه کننده به مراکز آموزشی یوگا شهر تهران است.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 100 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز آموزشی یوگا شهر تهران اجرا گردید. نمونه ها با استفاده ازروش نمونه گیری در دسترس تعیین گردیدند. نمونه ها با روش نمونه گیری طبقه ای از مراکز مختلف آموزش یوگا شهر تهران انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. که در ابتدای آموزش و یک ماه پس از آموزش در اختیار شرکت کنندگان قرار داده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان می دهد که میانگین نمرات حیطه های  علائم جسمانی وکارکرد اجتماعی یک ماه بعد از آموزش تمرینات یوگا نسبت به قبل از آن به صورت معنی داری افزایش یافته است. همچنین میانگین نمرات حیطه علایم افسردگی و علایم اضطراب و اختلال خواب به صورت معنی داری کاهش یافته است و در نتیجه میانگین کل سلامت عمومی بعد از آموزش به صورت معنی داری افزایش یافته است.
نتیجه‌گیری: آموزش 8 جلسه ای یوگا پس از یک ماه نشان دهنده ارتقای سلامت روان زنان شرکت کننده در مطالعه گردید.
واژه‌های کلیدی: یوگا، هاتا یوگا، سلامت روان، زنان، تهران، سلامت عمومی
متن کامل [PDF 188 kb]   (1556 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7 - برگشت به فهرست نسخه ها