:: دوره 7، شماره 1 - ( 11-1396 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 53-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه و بررسی خواص نانو الیاف کامپوزیتی حاوی ونکومایسین
مینو صدری ، تهمینه نقدی ، اعظم باقری
پژوهشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران ، mnsadri@yahoo.com
چکیده:   (3670 مشاهده)
زمینه و هدف: الکتروریسندگی محلول‌های کیتوسان/پلی( اتیلن­اکساید) (CS/PEO) و پلی­کاپرولاکتون(PCL )/ CS/PEO با افزایش ونکومایسین برای ایجاد نانو الیاف با خواص ضد باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفت.
مواد و روش­ها: نانو الیاف پلیمری شامل CS/PEO و PCL / CS/PEO/ ونکومایسین با روش الکتروریسندگی تهیه شد. مورفولوژی نانو الیاف الکتروریسی شده با استفاده از SEM مطالعه شد. علاوه بر این ساختار شیمیایی نانو الیاف با استفاده از طیف‌سنجی FTIR ارزیابی شد. رهایش دارو از نانو الیاف با استفاده از اسپکتروفتومتری UV-Vis موردتحقیق قرار گرفت. فعالیت ضد باکتریایی داربست با استفاده از دو نوع باکتری شامل استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته‌ها: تصاویر SEM نشان داد که افزایش ونکومایسین به مقدارwt 8/0 % بهترین نانو الیاف را موجب می‌گردد. هم‌چنین مورفولوژی نانو الیاف الکتروریسی شده بستگی به غلظت محلول و نسبت PCL/CS/PEO/ ونکومایسین دارد. بر طبق نتایج رهایش ونکومایسین از نانو الیاف بهترین نتایج در حضور نانو الیاف PCL/CS/PEO/ wt 8/0 % ونکومایسین به‌عنوان نمونه بهبوددهنده زخم حاصل می‌شود.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نانو الیاف در رهایش دارو نشان داد این نانو الیاف می‌تواند به‌عنوان یک پوشش ضد باکتریایی برای ممانعت از پخش شدن عفونت در سطح زخم استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: کیتوسان، پلی (اتیلن اکساید)، پلی‌کاپرولاکتون، ونکومایسین، نانو الیاف
متن کامل [PDF 853 kb]   (2437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/1/18 | انتشار: 1397/1/18



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 11-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها