دوره 15، شماره 3 - ( تابستان 1405 1405 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Halvani A, Rafatmagham S, Ghezelbash Z. Relationship between CT scan patterns and biopsy success rate and pathological findings of CT-guided lung biopsy in patients presenting with lung masses in 2023-2024. aumj 2026; 15 (3) : 1
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-2009-fa.html
حلوانی ابوالحسن، رفعت مقام ساره، غزلباش زهرا. رابطه الگوهای سی‌تی‌اسکن با میزان موفقیت بیوپسی و یافته‌های پاتولوژیک بیوپسی ریه با هدایت سی تی در بیماران مراجعه‌کننده با توده ریه در سال 1403-1401. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1405; 15 (3)

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-2009-fa.html


1- گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران
2- گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران ، r.sareh2012@gmail.com
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران
چکیده:   (31 مشاهده)
مقدمه: بیوپسی اسپیراسیون با سوزن از ریه، وسیله‌ای مطمئن و ابزار دقیقی برای تشخیص ضایعه‌های خوش‌خیم و بدخیم قفسه سینه است. امروزه سی‌تی‌اسکن شایع‌ترین روش تصویربرداری جهت هدایت بیوپسی سوزن است.
روش‌ کار: این مطالعه به‌صورت توصیفی- مقطعی انجام گرفت. نمونه‌گیری به‌صورت متوالی از بیمارانی که با توده ریه تأیید شده در سال 1403-1401 به بیمارستان مرتاض در یزد مراجعه کرده­اند، انجام گرفت که 110 نمونه جمع‌آوری و 10 نمونه به علت مدیاستینال بودن توده از مطالعه حذف شد. داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: این مطالعه نشان می‌دهد که اندازه توده‌های ریه که در سی‌تی‌اسکن مشاهده می‌شوند، به طور معناداری با میزان موفقیت بیوپسی و نوع پاتولوژیک ضایعه رابطه دارد. در حالی که سایزهای 24-10 و 39-25 میلی‌متر به ترتیب 25% و 20% موارد را شامل می‌شوند، 55% توده‌ها 40 میلی‌متر و بزرگ‌تر هستند که بیشترین میزان موفقیت بیوپسی و همچنین بیشترین درصد بدخیمی را دارند. در مقابل، سایز 39-25 میلی‌متر بیشترین درصد خوش‌خیمی را نشان داده است. سایر ویژگی‌ها مانند نمای توده که به ترتیب 54، 20 و 26 نفر از جمعیت مطالعه را شامل می‌شوند، با موفقیت بیوپسی یا یافته‌های پاتولوژیک رابطه معناداری نداشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، اندازه توده در CT Scan می‌تواند در پیش‌بینی موفقیت بیوپسی و یافته‌های پاتولوژیک مؤثر باشد.
شماره‌ی مقاله: 1
     
نوع مطالعه: پژوهشی کاربردی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1405/2/18 | پذیرش: 1405/6/2 | انتشار: 1405/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb