[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 109-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر باکتری‌های گرم مثبت و منفی
محمد زیبایی ، فرزانه فیروزه ، ترمه عزیزیان ، علی سبحانی نسب ، افشار اعتمادی ، زهرا امیری
مرکز تحقیقات گیاه درمانی و طب مکمل مبتنی بر شواهد، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران. دانشیارگروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، firoozeh823@gmail.com
چکیده:   (1131 مشاهده)
زمینه و هدف: در قرن اخیر استفاده بی­رویه از آنتی­بیوتیک­ها سبب ظهور جدایه­های مقاوم به درمان شده است که به­ عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جمعیت­های انسانی مطرح می­باشد. به ­منظور مقابله با این پدیده رویکردهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله آن­ها می­توان به استفاده از عصاره طبیعی گیاهان جهت درمان بیماری­های عفونی اشاره کرد. گال قلقاف در اثر رشد غیر طبیعی بافت های گیاهی تحت تاثیر عوامل زنده مانند زنبورها بر اندام های مختلف درخت بلوط ایجاد می‌گردد. یافته­های آزمایشگاهی بدست آمده از ارزیابی این ترکیب گیاهی دلالت بر پتانسیل بالای خاصیت ضد­ میکروبی آن دارد. در مطالعه پیش رو اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتری­های اشریشیا کلای و استافیلوکوکوکوس اورئوس بررسی گردیده است. 
مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی سویه‌های استاندارد اشرشیا کلای25922ATCC  و استافیلوکوکوس اورئوس 25923ATCC  انجام پذیرفت. عصاره آبی گال قلقاف به روش سوکسله بدست آمد. جهت ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به روش براث ماکرو دایلوشن (Broth-Macrodilution) تعیین گردید.
یافته‌ها: حداقل غلظت مهار کننده رشد عصاره های گیاهی گال قلقاف در باکتری اشرشیا کلای به میزان 3125 میکروگرم در میلی­لیتر و در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 98 میکروگرم در میلی­لیتر بدست آمد. همچنین حداقل غلظت کشنده عصاره گال قلقاف در باکتری‌های  اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 50000 میکروگرم در میلی­لیتر و 1562 میکروگرم در میلی­لیتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتری گرم مثبت  استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشرشیا کلای اثر ضد میکروبی بسیار خوبی دارد. همچنین اگر چه عملکرد باکتریواستاتیک نسبتا قوی عصاره فوق بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید، اما بین غلظت باکتریسیدال و  باکتریوستاتیک اختلاف قابل توجه وجود داشت.
واژه‌های کلیدی: عصاره گیاهی، گال قلقاف، اثر ضد میکروبی، اشرشیا کلای، استافیلوکوکوس اورئوس
متن کامل [PDF 739 kb]   (378 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zibaei M, Firoozeh F, Aziziyan T, Sobhani-Nasab A, Etemadi A, Amirin Z. Evaluation of Antimicrobial Effect of Ghalghaf Gall Extract on Gram positive and Gram Negative Bacteria. aumj 2021; 11 (1) :103-109
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1455-fa.html

زیبایی محمد، فیروزه فرزانه، عزیزیان ترمه، سبحانی نسب علی، اعتمادی افشار، امیری زهرا. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر باکتری‌های گرم مثبت و منفی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 11 (1) :103-109

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1455-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645