دوره 10، شماره 3 - ( تابستان 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 304-297 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faroughi E, Amini K. Molecular identification of Neisseria gonorrhoeae and Toxoplasma gondii isolated from infertile women with vaginal swab samples by Multiplex-PCR. aumj 2021; 10 (3) :297-304
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1364-fa.html
فاروقی الناز، امینی کیومرث. شناسایی مولکولی همزمان نایسریا گونوره آ و توکسوپلاسما گوندی از سواپ‌های واژینال زنان نابارور با روش زنجیره ای پلی مراز چندگانه. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (3) :297-304

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1364-fa.html


1- 1دانش‌آموخته کارشناسی‌ ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
2- دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، kumarss_amini@yahoo.com
چکیده:   (1627 مشاهده)
زمینه و هدف : نایسریا گونوره آ و توکسوپلاسما گوندی از عوامل واژینوز به صورت نادر و کم می باشند که از طریق تماس جنسی ممکن است انتقال یابند. هدف از انجام این مطالعه شناسایی مولکولی نایسریا گونوره آ و توکسو پلاسما گوندی با استقاده از روش مولتی پلکس پی سی آر می باشد.
مواد و روش: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی  60  بیمار زن نابارور مبتلا به عفونت علامتدار واژن مراجعه کننده به بیمارستان پیامبراعظم کرمان انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه جمعیت شناختی، 60 نمونه سواب از بیماران مبتلا به عفونت واژینال با استفاده از سواب استریل جمع آوری  شد. استخراج DNA با استفاده از دستورالعمل شرکت سازنده کیت سیناکلون انجام شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز بصورت مولتی پلکس (M-PCR) بر اساس پرایمرهای اختصاصی برای نایسریاگنوره آ و توکسوپلاسما انجام شد.
یافته ها: نتایج PCR ، فراوانی عفونت با نایسریاگنوره و توکسوپلاسما گوندی را به ترتیب 6/6% و 10%   نشان داد. عفونت همزمان با نایسریاگنوره آ و توکسوپلاسما گوندی در هیچ یک از نمونه های مورد بررسی تشخیص داده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولتی پلکس PCR برای تشخیص نایسریا گنوره آ و توکسوپلاسما در عفونت واژن مناسب بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شیوع عفونت واژن با عوامل اتیولوژیک نایسریا گنوره آ و توکسوپلاسما گوندی در تهران پایین بود.
متن کامل [PDF 1349 kb]   (640 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/5 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb