[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 و Supplement صفحات 44-34 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید و کاربرد شربت فروکتوز در صنایع مواد غذایی به عنوان جایگزین ساکاروز
فرشته انصاری ، هادی پورجعفر
استادیار بهداشت مواد غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران؛ استادیار بهداشت مواد غذایی، مرکز تحقیقات مکمل‌های غذایی و پروبیوتیک، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، pourjafarhadi59@gmail.com
چکیده:   (1950 مشاهده)
امروزه شیرین کننده‌ها یکی از مهم ترین افزودنی‌های اساسی در صنعت مواد غذایی به شمار می‌آیند و تقاضا برای استفاده از این دسته مواد برای تولید انواع مختلف فرآورده‌های غذایی در حال افزایش می‌باشد. قند فروکتوز یا لِوولوز جزء مهم ترین شیرین‌کننده های طبیعی می‌باشد که عمدتا در میوه‌های مختلف و بخصوص عسل به فراوانی یافت می‌شود. نشاسته ذرت از مهم ترین منابع تولید شربت فروکتوز به شمار می آید و این پتانسیل را دارد که بعنوان جایگزین شکر در تولید انواع مختلف مواد غذایی صنعتی نظیر نوشابه ها، نان‌های صنعتی، شیرینی قنادی، شکلات و آبنبات ها، فرآورده‌های لبنی، فرآورده‌های گوشتی و بسیاری از محصولات دیگر بعنوان شیرین کننده طبیعی، قوام دهنده، پرکننده و غیره مورد استفاده قرار گیرد. از جمله اثرات مطلوب قند فروکتوز روی مواد غذایی مختلف می‌توان خاصیت ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری محصول، ایجاد طعم و عطر مناسب، نرم نگه داشتن شکلات و محصولات مشابه، و ایجاد رنگ مناسب و به تاخیر انداختن بیاتی در انواع محصولات نانی را مثال زد. با وجود اثرات مطلوب شربت فروکتوز روی کیفیت برخی مواد غذایی و قیمت ارزانتر آن نسبت به شکر، بایستی این نکته را نیز در نظر بگیریم که هنوز ابهامات و نگرانی‌هایی مربوط به اثرات مضر مصرف بیش از حد فروکتوز خالص روی سلامتی مصرف کننده وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: شربت فروکتوز، نشاسته، ساکاروز، ایمنی مواد غذایی
متن کامل [PDF 532 kb]   (1687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansari F, Pourjafar H. Production and Application of Fructose Syrup in Food Industry as A Substitute for Sucrose. aumj 2021; 10 (2) :34-44
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1266-fa.html

انصاری فرشته، پورجعفر هادی. تولید و کاربرد شربت فروکتوز در صنایع مواد غذایی به عنوان جایگزین ساکاروز. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :34-44

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1266-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645