سلامت روان زوجین در شرف ازدواج و ارتباط آن با برخی مشخصات جمعیت شناختی
زهره قاضی وکیلی ، روح انگیز نوروزی‌نیا ، کوروش کبیر ، مهرداد کریمی
کارشناس ارشد آموزش پرستاری، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز، کرج، ایران ، kiarash_s_77@yahoo.com
مقدمه: ازدواج یکی از مهم ترین اتفاقات زندگی هر فرد محسوب می‌شود. سلامت روان به عنوان مولفه ای از ویژگی‌های فردی، با رضایتمندی زناشویی مرتبط است. لذا با توجه به نقش سلامت روان در داشتن یک ازدواج موفق، تاثیر سلامت خانواده در سلامت روانی جامعه و نقش اساسی زن و شوهر در این رابطه، پژوهش حاضر با هدف تعیین سلامت روان و ارتباط آن با مشخصات جمعیت شناختی زوجین در شرف ازدواج شهر کرج سال 1391 انجام گردید. مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی- تحلیلی(مقطعی) در سال 1391 روی 600 نفر از زوجینی که جهت انجام آزمایش اعتیاد قبل از ازدواج مراجعه کرده بودند و با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه ای دو بخشی شامل سؤالات مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد سلامت روان 28 سوالی گلدبرگ (GHQ-28) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار آماری SPSS با سطح معناداری (05/0>(P استفاده شد. یافته ها: میانگین نمره کسب شده از پرسشنامه سلامت روان (9/9±2/16) بود. همچنین نتایج نشان داد که سلامت روان با جنس، مذهب، محل تولد، سابقه تأهل و وضعیت اشتغال رابطه معناداری داشت (05/0p<) به صورتی که سلامت روان در مردان، متولدین روستا، بدون سابقه تأهل، شیعه مذهب و دارای شغل دائم بالاتر بود. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه اخیر بیانگر مطلوب بودن سطح سلامت روان 3/80 درصد زوجین در شرف ازدواج بود.
واژه‌های کلیدی: ازدواج، سلامت روان، جمعیت شناختی
دریافت: 1393/6/1 | پذیرش: 1393/6/1 | انتشار: 1393/6/1

Ghazivakili Z, Norouzinia R, Kabir K, Karimi M. Mental Health of People Who Are Going to Marry and Its Relation to Some of Their Demographic Factors. aumj 2014; 3 (2) :81-88

قاضی وکیلی زهره، نوروزی‌نیا روح انگیز، کبیر کوروش، کریمی مهرداد. سلامت روان زوجین در شرف ازدواج و ارتباط آن با برخی مشخصات جمعیت شناختی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1393; 3 (2) :81-88