بررسی اثر ضد باکتریایی و سینرژیسم پرودیجیوسین با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج
|
سید محمد مهدی محمودی* 1، فرحناز جوانمردی2 |
1- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران 2- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران |
|
چکیده: (1021 مشاهده) |
مقدمه و هدف: امروزه راهکار اصلی درمان عفونت های باکتریایی استفاده از آنتی بیوتیک ها است، ولی به دلیل عوارض جانبی و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی، استفاده از روش های مکمل یا جایگزین برای درمان بیماری های عفونی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
مواد و روش: در این تحقیق توسط یک سویه از باکتری سراشیا مارسسنس، رنگیزه پرودیجیوسین تولید شد و اثر ضد باکتریایی آن بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بیماریزا با روش تعیین حداقل غلظت ممانعتی و حداقل غلظت کشنده رنگیزه بررسی شد. همچنین اثر سینرژیسم رنگیزه تولیدی با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که پرودیجیوسین تولیدی در غلظت های 32 ، 64 ، 256 و 512 میکروگرم بر میلی لیتر می تواند به ترتیب از رشد باکتری های باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولی و کلبسیلا اکسی توکا جلوگیری کند. بررسی پدیده سینرژیسم نیز نشان داد که این رنگیزه با آنتی بیوتیک های اگزاسیلین، سفتریاکسون و ونکومایسین دارای اثر سینرژیسم می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که باکتری های گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت به پرودیجیوسین تولیدی داشته و همچنین اثر سینرژیسم این رنگیزه عمدتا با آنتی بیوتیک هایی است که بر دیواره سلولی باکتری ها اثر می گذارند. در صورتیکه بی ضرر بودن و عدم سمیت این رنگیزه در مدلهای زنده حیوانی و انسانی اثبات شود، می توان به کاربرد این رنگیزه به عنوان یک داروی مکمل و یا حتی جایگزین آنتی بیوتیک ها امیدوار بود.
|
|
واژههای کلیدی: پرودیجیوسین، سینرژیسم، کمترین غلظت ممانعتی |
|
متن کامل [PDF 292 kb]
(767 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/5/10 | پذیرش: 1401/5/10 | انتشار: 1401/5/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|