Alborz University Medical Journal
نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز
aumj
Medical Sciences
http://aums.abzums.ac.ir
1
admin
2322-3839
2588-3046
10.61186/aums
fa
jalali
1398
9
1
gregorian
2019
12
1
8
4
online
1
fulltext
fa
مقایسه کیفیت مراقبتهای تغذیه لولهای ارایه شده توسط پرستاران با استانداردهای مراقبتی در بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین
Compare the Quality of Nursing Care Related to Enteral Nutrition with Standards in Patients at Intensive Care Unit (ICU) in Hospitals of Qazvin University of Medical Sciences
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">مقدمه:</span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> سوءتغذیهیک مشکل شایع بالینی در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه است که عواقب جبرانناپذیری برای بیماران داشته و سبب تحمیل هزینههای درمانی سنگین بر سیستم بهداشتی درمانی میگردد. پرستاران بعنوان مسئول اصلی در ارائه مراقبتهای تغذیهای بیمار به شمار میروند اما مطالعات نشان میدهد میزان رعایت استانداردها توسط پرستاران در بٌعد مراقبت از بیمار بسیار پایین است. لذا تعیین کیفیت مراقبتهای پرستاری درزمینه</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">تغذیه بیماران در جهت رفتارسازی در سطح فردی و سازمانی و تدوین راهنمای ارزیابی استانداردهای مذکور اهمیت بسزایی دارد که در همین راستا مطالعه حاضر جهت مقایسه کیفیت مراقبتهای تغذیه لولهای با استانداردها در بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین طراحی گردیده است.</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;"></span></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">روش کار:</span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقایسهای است. جامعه پژوهش شامل تمام پرستاران شاغل در بخش مراقبتهای ویژه میباشد. نمونهگیری بهصورت سرشماری از پرستاران دارای معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. با توجه به تعداد پرستاران شاغل در بخش مراقبتهای ویژه و دارای شرایط ورود به مطالعه و با احتساب سه مشاهده برای هر پرستار، جمعاً 495 مشاهده ثبت شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته و چکلیست استاندارد تغذیه لولهای جمعآوری شد و سپس دادهها با نرم افزار</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">spss v.21 </span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> با استفاده از آزمونهای آماری آنووا و تی تست مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. </span></span><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">یافتهها: </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">نتایج مطالعه نشان داد که 38 درصد پرستاران عملکرد متوسط و 62درصد عملکرد خوبی در مراقبتهای پرستاری داشتند و اختلاف میانگین عملکرد پرستاران با مقدار استاندارد 8/4- میباشد که از نظر آماری این مقدار معنیدار است(</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">p<0/001</span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">). بین کیفیت مراقبتهای تغذیه لولهای و جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات کارشناس و کارشناسی ارشد ارتباط معنیداری بین یافتهها وجود داشت. (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">p<0/001</span></span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">)</span></span><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">بحث و نتیجهگیری: </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">پایین بودن عملکرد پرستاران در مراقبتهای استاندارد تغذیه لولهای و تغذیه وریدی از سطح متوسط استاندارد مراقبتی</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">،</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> بصورت بالقوه خطر جدی برای بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه میباشد. زیرا تغذیه مناسب بیماران نتیجه مستقیم با فرایند بهبود بیماران دارد که این عامل میتواند متاثر از عدم توجه به وجود برنامه آموزشی موثر و عدم توجه به اجرای فرایند مراقبت پرستاری در تغذیه استاندارد بیماران از سوی مدیران پرستاری باشد.</span></span><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></strong>
<strong>Background:</strong> Malnutrition is a common clinical problem in critically ill patient at ICU. It has irreversible consequences for patients and causes heavy health care costs for the healthcare system. Nurses are the main responsible for providing nutritional care to patients, but studies show that nurses' compliance with standards in patient care is very low. Therefore, it is important to determine the quality of nursing care in the field of nutrition of patients for behavioral at the individual and organizational level and to develop a guide for evaluating these standards. The present study was designed to compare the quality of nursing care of tubal nutrition with standards in patients admitted to intensive care units of educational hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences.<br>
<strong>Methods:</strong> This is a descriptive comparative study. The research population included all nurses working in intensive care units. According to the number of nurses working in the intensive care unit and considering three observations for each nurse, a total of 495 observations were recorded. The data were collected using standard feeding tube checklist. Then, data were analyzed using SPSS v.21 using statistical tests.<br>
<strong>Results:</strong> The results of this study showed that 38% of nurses had a moderate performance and 62% had a good performance in nursing care and the difference was 4.8 in nurses' average performance (p<0.0001). There was a significant relationship between the findings of the quality of tubal nutritional care and sex, marital status, and the level of graduate and postgraduate education. (p<0/001)<br>
<strong>Conclusions:</strong> The low level of nurses' performance in standard entrnal feeding nursing care is potentially a serious risk to ICU patients. Because proper nutrition for patients has a direct consequence of the patient's recovery process. This factor can be influenced by the lack of attention to the existence of an effective educational program and the lack of attention to the implementation of the nursing care process in feeding standard patients by nursing managers.
تغذیه لولهای, مراقبت پرستاری,بخش مراقبتهای ویژه
Tube feeding, Nursing care, Intensive care unit
377
386
http://aums.abzums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-931-7&slc_lang=fa&sid=1
Atefeh
Taherkhani
عاطفه
طاهرخانی
10031947532846006472
10031947532846006472
No
Student Research Committee, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Akram
Shahrokhi
اکرم
شاهرخی
10031947532846006473
10031947532846006473
No
Social Determinants of Health Research Center and Faculty of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Ameneh
Barikani
آمنه
باریکانی
10031947532846006474
10031947532846006474
No
Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Farnoosh
Rashvand
فرنوش
رشوند
n.rashvand@yahoo.com
10031947532846006475
10031947532846006475
Yes
Social Determinants of Health Research Center and Faculty of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران