@ARTICLE{Fatemi Abhari, author = {Fatemi Abhari, Marzie and Musai, Maysam and }, title = {Effect of Genetic and Environmental Factors on Obesity in Children (Case Study: Qom City)}, volume = {8}, number = {2}, abstract ={مقدمه: در این مقاله به دنبال یافتن پاسخی برای این سؤال اصلی هستیم که عوامل محیطی و ژنتیکی چه اندازه بر میزان شیوع چاقی در کودکان تأثیر دارد؟ مواد و روش‌ها: در این مقاله روش پیمایشی بوده که برای گردآوری اطلاعات، تعداد 384 کودک 6 تا 12 ساله را از دبستان‏های پسرانه و دخترانه شهر قم به صورت کاملاً تصادفی انتخاب کرده و در یک مطالعه پیمایشی مورد مطالعه قرار داده ایم. روش تحلیل استفاده از آمار توصیفی و استنباطی بوده و برای آزمون معناداری از کای اسکویر (مربع کای) استفاده شده است. یافته‏ها: 19 درصد از کودکان مورد مطالعه دچار اضافه وزن (Ovor weight) و 2/13 درصد چاق (Obese) و بقیه دارای وزن نرمال بوده‏اند. پسران نسبت به دختران دارای اضافه وزن و چاقی بیشتری هستند. همچنین این مطالعه نشان می‏دهد که بین جنس، فعالیت فیزیکی، مصرف غذاهای آماده (Fast food)، کم‏خوابی، چاقی پدر و مادر و میزان شیوع چاقی رابطه معناداری وجود دارد. اما بین سن، درآمد خانوار، تحصیلات مادر رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج: دربین عوامل مؤثر قابل کنترل، باید به نوع غذا، فعالیت فیزیکی و کیفیت و کمیت خواب کودکان توجه ویژه‏ای داشت و با برنامه‏ریزی دو عامل مهم، نسبت به کنترل کاهش چاقی اقدام کرد. }, URL = {http://aums.abzums.ac.ir/article-1-921-fa.html}, eprint = {http://aums.abzums.ac.ir/article-1-921-fa.pdf}, journal = {Alborz University Medical Journal}, doi = {10.29252/aums.8.2.97}, year = {2019} }