:: دوره 2، شماره 1 - ( 11-1391 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 50-47 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی روغن شترمرغ با کرم‌های پایه بهداشتی- آرایشی
مهناز جمالی‌پور
متخصص بیماری‌های پوست و مو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، dr_mjamalipour@yahoo.com
چکیده:   (6769 مشاهده)
روغن شترمرغ منبع با ارزشی برای تولید فراورده‌های آرایشی، بهداشتی و یا برای استفاده به عنوان روغن خوراکی در صنایع غذایی می‌باشد. با این وجود اطلاعات کمی درباره ویژگی‌های این روغن وجود دارد. در این مطالعه روغن شتر مرغ با استفاده از روش گداخت مرطوب از پیه استخراج شده و سپس برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی (عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب، ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی روغن شتر مرغ نشان داد که مقدار عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب( محدوده نرمی روغن)، ضریب شکست و وزن مخصوص به ترتیب0/2+64/70 ،5/2+184 ،5/1+31 ،02/0+46/1 و 9/0 و رنگ نمونه، رنگ زرد در سل لاویباند با اندازه 1 اینچ می‌باشد. در ضمن با توجه به میزان اسیدهای چرب آزاد و رنگ روغن استحصالی نیازی به تصفیه روغن نمی‌باشد و می‌توان روغن استحصالی را به عنوان پایه در فراورده‌های آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار داد.
واژه‌های کلیدی: خواص فیزیکوشیمیایی، روغن شترمرغ، فراورده های آرایشی بهداشتی
متن کامل [PDF 140 kb]   (4494 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/4/11 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/1



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 11-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها