[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 3-1396 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 152-145 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین اعتقادات مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی البرز و آزاد اسلامی کرج در سال 93-92
مراد درویشی ، زهره قاضی وکیلی ، علی جمال محمدی
دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات ، Alijamalmohammadi@yahoo.com
چکیده:   (4710 مشاهده)

مقدمه و هدف: کشور ما به عنوان یک جامعه در حال گذار با مسائلی دست به گریبان است. از جمله این مسائل جوانان، بیکاری، اوضاع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... می باشد. از طرفی گرایش روزافزون دانشجویان به سمت تقلید از فرهنگ های غربی و به خصوص تقلید از آن قسمت از فرهنگ غربی که امروزه جامعه غرب را به پوچی و بی هویتی و سقوط اخلاقی کشانده است و زرق و برق های آن برای جوانان ما که می توان گفت فاقد تفریحات، ورزش و برنامه های سالم برای گذراندن اوقات فراغت خود می باشند جاذب بوده و نیاز خود و خلأ ایجاد شده را در تقلید از جنبه های مبتذل فرهنگ غربی که در جامعه ما به سرعت شیوع یافته تا جوانان ما را از داشتن فکر و اندیشه سالم و باز دور دارد می دانند و نتیجه فاصله گرفتن این گروه از دین وارزش های والای دینی می باشد. دانشجویان به دلیل فشارهای درسی و مسائل اجتماعی خاص از گروه های در معرض خطر می باشند. بر اساس متون اسلامی التزام عملی به اعتقادات مذهبی می‌تواند بازدارنده بسیاری از بیماری های روانی باشد. توجه روزافزون نسبت به این موضوع در سطح دنیا، بیانگر اهمیت مذهب و نشان دهنده بازگشت انسان به دین و معنویت می باشد. با توجه به این که مطالعه پیرامون سلامتی و مذهب هنوز در مراحل ابتدایی می باشد و سلامت روان در تضمین پویایی این قشر از جامعه یعنی دانشجویان رشته های وابسته به پزشکی نقش مهمی دارد، به نظر می رسد اجرای این گونه پژوهش ها در جهت تعالی سطح دانش دینی و اجتماعی دانشجویان نقش به سزایی داشته باشد.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه مقطعی (توصیفی تحلیلی) است که جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه های علوم پزشکی البرز و آزاد اسلامی کرج تشکیل می دهند. از جامعه یاد شده با توجه به هدف تحقیق، نمونه ای به حجم آزمودنی 377 نفر بصورت تصادفی ساده انتخاب و برای پیشگیری از ریزش نمونه ها، ده درصد به تعداد نمونه ها اضافه گردید(415 نفر) و از این تعداد 404 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از سه پرسشنامه مشخصات فردی، سلامت عمومی و اعتقادات مذهبی جهت جمع آوری اطلاعات استفاده و به منظور دستیابی به اهداف مطالعه از آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد. پس از گردآوری داده ها، اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSS پردازش و با توجه به اهداف مطالعه از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آماراستنباطی (آزمون های آماری تی مستقل، پیرسون و آنالیز واریانس) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

نتایج: نتایج نشان داد که بین گرایش مذهبی و متغیرهای جنسیت، سن و سال تحصیلی افراد ارتباط معنی داری وجود ندارد(05/0>p). در بررسی ارتباط بین گرایش مذهبی، جنبه های مختلف سلامت روان و سایر متغیرها مشاهده گردید که بین گرایش مذهبی و جنسیت در زیر مقیاس های اضطراب و افسردگی سلامت روان ارتباط معنی داری وجود دارد. ولی این ارتباط در زیر مقیاس علایم جسمانی وجود ندارد و در زیرمقیاس کارکرد اجتماعی به میزان ضعیفی وجود دارد (05/0>p).

نتیجه‌گیری: نتایج بیانگر این است که میزان گرایش مذهبی افراد برحسب جنسیت می تواند میزان احساس اضطراب و افسردگی فرد را پیش بینی نماید. 

واژه‌های کلیدی: گرایش مذهبی، سلامت روان
متن کامل [PDF 153 kb]   (2122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/26 | پذیرش: 1396/4/26 | انتشار: 1396/4/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvishi M, Ghazi Vakili Z, Mohammadi A. The Relationship Between Religious Beliefs and Mental Health in Students of Alborz University of Medical Sciences and Health Services and Karaj Islamic Azad University in 92-93. aumj 2017; 6 (2) :145-152
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-583-fa.html

درویشی مراد، قاضی وکیلی زهره، محمدی علی جمال. بررسی ارتباط بین اعتقادات مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی البرز و آزاد اسلامی کرج در سال 93-92. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 6 (2) :145-152

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-583-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645