:: دوره 1، شماره 1 - ( البرز ایران 1390 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 31-36 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط خودکارآمدی شیردهی با تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست‌زا
1 لیلی رحمت‌نژاد، 2 فریده باستانی
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران ، Faridehbastani@yahoo.com
چکیده:   (6362 مشاهده)
تغذیه کودک در سال‌های اول پس از تولد، به‌ویژه دو سال اول از جنبه های مختلف اهمیت دارد. مهم‌ترین ویژگی این دوران آن است که آسیب‌های جسمی و مغزی ناشی از سوء تغذیه پس از سپری شدن این دوران قابل جبران نیستند. شیردهی موفق نه تنها به فاکتورهای روانشناختی و اجتماعی بستگی داشته، بلکه به شرایط فیزیولوژیکی که می‌توانند شروع شیردهی را تحت تأثیر قرار دهند بستگی دارد. به‌علاوه عوامل دیگری بر طول مدت شیردهی دخالت دارند که شامل: سن و تحصیلات مادر، درآمد خانواده، زمان تصمیم‌گیری برای اولین شیردهی، زمان اولین تغذیه و همچنین مهارت و خودکارآمدی مادر در شیردهی است. به این لحاظ، پژوهش حاضر با هدف بررسی خودکارآمدی شیردهی انحصاری در مادران و ارتباط آن با تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام شده است. در این تحقیق توصیفی، ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود. حجم نمونه 331 نفر بود که به‌طور مستمر از میان مادران نخست‌زا در مرکز آموزشی درمانی شهید اکبرآبادی تهران انتخاب شدند. یافته‌های تحقیق حاضر، نتایج امیدوارکننده‌ای داشت. به این ترتیب که در کل نمونه های مورد پژوهش، میانگین و انحراف معیار نمره خودکارآمدی شیردهی در گروه دارای تغذیه انحصاری 8/9±64/53 و در گروه دارای تغذیه غیرانحصاری 23/9±11/46 بدست آمد که نشان می‌داد افراد دارای تغذیه انحصاری با شیر مادر، دارای نمره خودکارآمدی شیردهی بالاتری نسبت به افراد دارای تغذیه غیر انحصاری بودند. به منظور افزایش بیش از پیش خود کارآمدی شیردهی در مادران نخست زا در جهت افزایش میزان شیردهی آنها، تدوین استرات‍ژی‌های مناسب توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: خودکارآمدی شیردهی، تغذیه انحصاری، مادران نخست زا
متن کامل [PDF 255 kb]   (1566 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۶/۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۱



XML   English Abstract   Print



دوره 1، شماره 1 - ( البرز ایران 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها